Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Saturday, June 3, 2017

Sewa Kereta Myvi di Alor Setar Kedah

Ada yang nak Sewa Kereta Myvi di Alor Setar Kedah ke? Kami dari Syarikat Kereta Sewa Alor Setar @ Ridho Travel & Tours ada sediakan pelbagai jenis kereta termasuk kereta myvi untuk disewakan pada semua pelanggan yang memerlukan kereta di Alor Setar.


Kereta sewa myvi sejak dua menjak sedang menjadi kaedah yang paling digemari ramai sekiranya anda ingin ke mana-mana. Dibandingkan dengan menggunakan pengangkutan awam seperti bas, teksi, ETS, keretapi dan lain-lain lagi, guna kereta sewa menjadikan kebebasan untuk anda pergi ke mana-mana sahaja. Tambahan pula, harga kereta sewa di alor setar kedah amat berpatutan.


Masih mencari kereta sewa di airport alor setar ? Kami menyediakan penghantaran kereta sewa ke airport alor setar, stesen bas shahab perdana, ktm alor setar, hotel sekitar alor setar, TH hotel alor setar, hotel grand alora dan ke semua lokasi di alor setar kedah

Di manakah saya hendak sewa kereta myvi di alor setar kedah yang mudah dan berpatutan? Jangan lihat jauh-jauh lagi! Silalah ke RIDHO TRAVEL & TOURS! Syarikat Ridho Travel & Tours menawarkan kereta-kereta yang anda boleh sewa dengan kadar sewa berpatutan

Jom Sewa Kereta Myvi di Alor Setar Kedah! 


Jadi, apa yang anda tunggu lagi? Segeralah ke Ridho Travel & Toursl untuk dapatkan kereta sewa anda! Ayuh, jangan berlengah-lengah lagi! Jom! Hubungi Ridho Travel & Tours di talian: 017-4008804 atau layari laman web :





Friday, May 26, 2017

Tempat Sewa Kereta di Alor Setar

Ofis Kereta Sewa Jalan Langgar Alor Setar 

Anda sedang mencari Tempat Sewa Kereta di Alor Setar? kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa di alor setar kedah dengan harga berpatutan, Tempat kami berhadapan hospital sultanah bahiyah alor setar kedah (Hospital Besar Alor setar) Jalan Langgar Alor Setar

Kereta Sewa Jalan Langgar Alor Setar
Khidmat Kereta Sewa di Alor Setar

Kami juga menyediakan khidmat penghantaran kereta sewa ke pintu rumah anda sekitar alor setar, stesen bas alor setar, Airport alor setar, stesen kereta api alor setar (ktm alor setar) dan kami juga menghantar kereta sewa ke hotel sekitar alor setar kedah.

Sekirnya ingin sewa kereta di airport alor setar boleh klik sini > Kereta Sewa di Airport Alor Setar


Untuk Senarai harga boleh lihat di sini >> Kereta Sewa Alor Setar Kedah

Thursday, May 25, 2017

Buah Kurma Free di Ofis Kereta Sewa Alor Setar

Untuk menyambut bulan ramadahn yang mulia ini kami dari syarkat Ridho Travel & Tours ingin bagi buah kurma free kepada yang teringin nak makan kurma tangkai untuk santapan berbuka puasa. Boleh datang ambil di ofis Kereta Sewa Alor Setar selagi stock masih ada

Ofis Kereta Sewa Alor Setar berhadapan hospital sultanah bahiyah alor setar kedah, kalau hangpa tak jumpa jalan bololeh buka google maps  >> Lokasi Kereta Sewa Alor Setar

Kalau masih tak jumpa jalan juga boleh call kami 017-400 8804




Tuesday, May 23, 2017

Kereta Sewa di Airport Alor Setar

Sekiranya anda datang ke alor setar menaiki flight mendarat di Alor Setar Airport dan ingin mengguna Kereta Sewa di Airport Alor Setar? Boleh booking kereta dengan syarikat kami kerana kami menyediakan pelbagai jenis kereta untuk di sewa di Alor Setar Airport.

Untuk Senarai harga boleh lihat di >> Kereta Sewa Alor Setar Kedah


Bermula dari kereta kecil sperti kereta kancil, viva, axia, myvi, saga, vios, preve  dan pelbagai jenis kereta lagi. kereta kecil ini harganya murah dan amat sesuai bagi yang datang seorang diri atau pon berdua dengan pasangan suami isteri tercinta.





Sewa Kereta MPV di Airport Alor Setar

Kalau anda datang dengan keluarga sangat elok lah sewa MPV seperti Alza, Exora, Grand livina  innova dan sebaginya untuk anak merasakan keselesaan tanpa berhimpit sempit dalam perjalnan untuk menikmati keindahan bandar alor setar 




Sewa Kereta VIP di Airport Alor Setar Kedah

Sekiranya anda inginkan lebih keselesaan dalam perjalanan. boleh sewa Luxury car seperti Honda Accord, Toyota Estima, Honda CRV, Toyota Vellfire, BMW dan pelbagai jenis kereta lagi yang kami ada untuk anda sewa di alor setar kedah.







Van Sewa di Airport Alor Setar Kedah

Kalau ada yang datang bawa rombongan beramai-ramai boleh lah sewa Van Toyota Hiace atau pon Van Nissan Urvan yang besar dan dapat bawa rombongan kahwin mak kiah pusing alor setar kedah



Untuk senarai harga kereta sewa alor setar boleh lihat di Senarai Harga Kereta Sewa Kedah

Sunday, May 21, 2017

Jadual Berbuka Puasa di Alor Setar 2017

Kami bagi free Takwim Ramadah 2017 / 1438H (Jadual berbuka puasa) di kawasan Kota Setar, Kubang Pasu, Pokok Sena dan kawasan sewaktu dengannya

Boleh datang ambil di ofis kami Ridho Travel & Tours Sdn Bhd, Kereta Sewa Alor Setar berhadapan hospital sultanah bahiyah Alor Setar Kedah


Takwim Ramadhan ini dilengkapi dengan sebulan waktu solat 5 waktu bagi kawasan Kota Setar, Kubang Pasu, Pokok Sena





Friday, May 12, 2017

Sewa Kereta Alza di Alor Setar Kedah

Kereta VIVA agak terhad muatannya? Kereta MYVI pun sama jugak masalahnya? Sudah tentu anda mengimpikan sebuah kenderaan yang selesa dan besar untuk disewa. Semuanya untuk menjaminn keselesaan penumpang-penumpang anda bukan? Yela, lokasi yang anda ingin tuju bukannya sekangkang kera jauhnya. Jangan risau, kami akan cuba membantu!

" Yang Kurik Itu Kundi,
Yang Merah Itu Saga,
Yang Baik Itu Budi,
Yang Merah Itu ALZA "

Tudiaaa sempat kami berpantun! Selain daripada Viva dan Myvi, Perodua juga telah mengeluarkan sebuah lagi pacuan empat roda yang 'digelar' ALZA. Saiznya yang agak besar mampu memuatkan 7 orang penumpang dalam satu masa! Sangat praktikal. Jadi sangat sesuai bagi pengguna kereta sewa yang ingin membawa bilangan ahli keluarga yang ramai. 

Kalau sewa dua buah, dah 14 orang yang boleh dibawa. Sangat sesuai untuk pergi bercuti mahupun sewa untuk pulang ke kampung halaman.




Walaupun perodua ALZA sejenis kenderaan yang panjang ke belakang, tetapi jangan dikhuatiri barisan yang ketiga akan kepanasan di belakang. Mereka akan tetap berasa selesa duduk di belakang. 😊


Mai Pakat Sewa Si Merah Kami di Alor Setar



Syarikat kami ingin menawarkan kereta sewa jenis ALZA ini kepada anda dengan harga yang sangat berpatutan! Kereta ALZA mampu memberikan kepada anda yang terbaik ketika berada di jalan raya.
Ruang dalaman yang luas memberi keselesaan kepada penumpang sekiranya berada dalam pemanduan yang agak jauh. 

Penggunaan petrol untuk ALZA ini pula sangat munasabah. Tidak terlalu membebankan pengguna. Sangat menjimatkan duit poket anda!

Tak kira ke mana sahaja anda pergi, pemanduan yang santai dengan menggunakan ALZA tidak akan memberi kesan yang negatif kepada anda. Percayalah!


ALZA 'Sangat Mesra Kanak-kanak'

"Arghh, jangan bising boleh tak?!" 
"Cubalah duduk diam-diam sikit, papa kan tengah memandu!"

Sudah namanya kanak-kanak, semua tempat dijadikan port untuk bermain. Sudahnya bapa yang memandu pun boleh stress dengan keadaan yang sebegini. Penyelesaian? Tak perlu risau, perodua ALZA Advance kami dilengkapi dengan skrin Lcd. Kanak-kanak boleh menonton cerita kegemaran mereka sepanjang perjalanan dan sudah tentu mampu untuk "mendiamkan" mereka ketika anda memandu. Anak-anak dalam keadaan tenang, bapa mampu bertenang terutamanya ketika memandu.😜

Kereta Sewa ALZA di Alor Setar

Ridho Travel & Tour bukan sahaja memiliki kereta ALZA merah untuk disewa. Bahkan kami mempunyai pelbagai lagi warna kereta ALZA untuk anda. Hanya perlu pilih mengikut citarasa dan kesesuaian dengan yang anda inginkan. Kami akan cuba memenuhi permintaan anda! Kondisinya pula kami yakin anda akan berpuas hati.

Kami sentiasa menyenggara kereta sewa kami untuk memastikan perjalan anda berjalan dengan lancar. Anda tidak perlu bimbang akan berlaku sebarang kerosakan semasa dalam perjalanan. Kami juga menjanjikan kereta yang akan disewa kepada anda berada dalam keadaan bersih untuk keselesaan anda.


Sewa Perodua ALZA di Alor Setar dengan Harga Murah

Kereta besar, harga sewa pun mesti besar kan? Tidak semestinya begitu. Syarikat kami menawarkan harga yang paling murah di Alor Setar. Sangat berbaloi-baloi. Tak percaya? Nah, di bawah ini adalah rate harga sewa kereta kami :

πŸ‘‰ALZA Manual RM 160
πŸ‘‰ALZA STD RM 180
πŸ‘‰ALZA Advance RM 200

Murah? Tak percaya jugak? Anda boleh hubungi kami di talian berikut πŸ˜„: 017-400 8804 

Senarai Kereta Sewa Alor Setar selain alza boleh ke Senarai Kereta dan Harga

Thursday, May 11, 2017

Kereta Sewa Sungai Petani Kedah Dengan Harga Murah


Kereta Sewa Sungai Petani ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Sungai Petani, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Sungai Petani, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.


Kereta Sewa Murah di Sungai Petani Kedah Serendah RM70 Sehari? Anda tengah mencari kereta sewa yang murah tetapi selesa dan tip top? Susah nak dapat kereta sewa dengan harga yang boleh kawtim?
Teringin nak ronda-ronda Sungai Petani tetapi tiada kereta yang sesuai? Nak muat keluarga (Abang-abang, adik,kakak, makcik, pakcik, datuk, nenek, sepupu, sepapat bawa jalan-jalan di Sungai Petani Kedah?

Anda mahukan keunggulan dan juga ingin membawa muatan yang banyak atau orang yang ramai dan juga sanggup mengeluarkan budget yang lebih sedikit? Kami ada Menawarkan juga kereta-kereta unggul seperti Toyota Estima, Toyota Alphard dan juga Toyota Vellfire!





Jom sewa kereta dengan kami kerana syarikat kami adalah Syarikat Kereta Sewa Terbesar di Kedah dan mempunyai 185 buah kereta pelbagai jenis yang kami tawarkan untuk anda semua

Kereta Sewa Kedah
0174008804 / 0174008804
www.keretasewaalorsetar.com
Lokasi Berhadapan Hospital Sultanah Bahiya


Sunday, April 30, 2017

Khidmat Sewa Bas Di Alor Setar Kedah

BAS!! BAS!! OHH BAS ALOR SETAR!!

Hendak bercuti satu keluarga, tetapi masalah pengangkutan! Hendak pergi rombongan ke majlis perkahwinan, tetapi masalah pengangkutan!! Hendak pergi rombongan bersama ‘geng-geng’ kampung pun masalah pengangkutan!!  Jangan risau, small matter mat salleh kata. Syarikat kami ada menyediakan apa sahaja jenis kenderaan untuk disewa. Dari sekecil-kecil viva hingga sebesar-besar bas.



BAS UNTUK DISEWA DI ALOR SETAR KEDAH

Kalau la aku ada bas, senang nak bawak family bercuti”.

Rombongan pengantin nanti kami cuma dapat bawak 11 orang saja sebab tak muat kereta”.

Cik Kiah merajuk katanya kita tak bawak dia dan keluarga ikut kita bercuti”.



Keluhan-keluhan yang biasa didengar. Kami sangat memahami masalah yang dihadapi dan izinkan kami membantu anda. Syarikat Ridho Travel & Tour bukan sahaja menyediakan perkhidmatan Sewa Kereta di Alor Setar. Tetapi pihak kami juga mampu menyediakan bas untuk disewa bagi memudahkan perjalanan anda. Segala masalah anda akan dapat diatasi!





KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI

“Yeke ni Ridho Travel & Tour boleh sewa bas? Entah-entah bas yang diberi sewa tu asyik tersedut-sedut macam siput sedut”.

Jangan risau sama sekali. Pelanggan yang disayangi, keselesaan anda keutamaan kami. Syarikat kami berani memberi jaminan atas keselesaan kenderaan yang disewa oleh pelanggan kami. Begitu juga dengan bas sewa kami yang sangat selesa dan tip top lagi keadaannya. Keluasan dalamannya memudahkan pergerakan anda di dalam bas. Kerusi yang selesa akan membuatkan anda bertambah selesa ketika terlena. In Sha Allah!





SEWA BAS DI ALOR SETAR KEDAH SEKARANG!!

Haa…. Masih nak buat kira-kira lagi ke adik, abang, kakak sayang? Anda boleh membawa keluarga melancong ke mana sahaja tanpa sebarang masalah. Tak perlu nak bersempit-sempit dalam kereta kecil semata-mata nak bawa seluruh ahli keluarga bercuti ke tempat-tempat menarik di Alor Setar.

“Baih ni untuk round Loq Staq jak ka? Nak pi tang lain bulih dak?"

Awat? Risau? Bukan setakat Loq Staq je anda boleh round, malah ke seluruh Malaysia tidak kira sebelah Timur, Barat dan Selatan. Sewa dan pandu sahaja.


ORANG KEDAH, ALOR SETAR, SUNGAI PETANI, GURUN, KULIM, DAN KAWASAN YANG SEWAKTU DENGANNYA

Dengar bebaik ye untuk mereka-mereka yang berada di kawasan yang dinyatakan. Ridho Travel & Tour memberi sedikit keistimewaan kepada anda. Apa istimewanya? Anda tidak perlu bersusah payah datang ke tempat kami untuk menaiki bas sewa dan menuju ke lokasi percutian anda. TETAPI kami yang akan menawarkan diri pandu bas sewa dan menjemput anda untuk menuju ke lokasi yang anda inginkan! Satu lagi kemudahan yang kami sediakan untuk pelanggan kami.

Pemandu bas kami merupakan pemandu yang sama hebatnya dengan waze yang anda guna untuk menuju ke sesuatu tempat. Sekadar perumpaan. Smile. Ke mana sahaja yang anda ingin pergi, pemandu kami akan tahu cari jalan untuk menuju ke destinasi tersebut. Anda hanya diminta bertenang dan relax di dalam bas sehingga sampai ke lokasi.


KERETA SEWA ALOR SETAR YANG LAIN?? ADA…..

Eh...Eh...Ehhhh.... Jangan susah hati. Takkan kami punya khidmat sewa bas semata-mata. Cer baca signbord syarikat kami balik - "Kereta Sewa Alor Setar"- Dah tentu-tentu keretanya ada untuk disewa. Bermacam-macam jenis kereta yang kami tawarkan untuk disewa. Kereta mewah turut disediakan bagi pengguna kami yang dari kalangan VIP atau VVIP. Sesiapa pun boleh menyewa!  Harganya pula? Kami meletakkan harga sewa mampu milik untuk pelanggan kami.







JENGUK TESTIMONI HAT ADA!

Kalau tiada angin, masakan pokok bergoyang. Kalau tidak ada yang berpuas hati, takkan orang nak bercerita tentang kami. Ye dak? Feedback yang positif semestinya! Nah, kami belanja gambaq dan testimoni sekeping dua! Antara pelanggan yang menggunakan khidmat kami.





 Cer teka la sapa depa ni. Malas la kami nak bagitau......πŸ˜‰


 Yang ni? Baca la nama depa tu....takkan tak kenai ye dak?😁




Hat ni kami nak senyum jak laa...😊 #awesome #goodservice



 DAH BOLEH BOOKING? SILALAH....

Mesti masing-masing dah merancang percutian untuk cuti sekolah nanti kan? Booking terus kenderaan dengan kami. Bagi peluang kepada kami untuk memberi kepuasan percutian kepada anda! Berbaloi-baloi!😊 Call 017-400 8804