Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Wednesday, April 26, 2017

SEMPADAN INDONESIA DAN MALAYSIA - SARAWAK = SERIKIN

SERIKIN merupakan salah satu tempat tumpuan pelancong sekiranya mereka datang ke Kuching, Sarawak. Hal ini demikian kerana, setiap kali hujung minggu iaitu hari Sabtu dan Ahad pengunjung dapat melihat keunikan pasar minggu yang ada di sini. Kedudukannya yang terletak di daerah Bau dan bersempadan dengan Kalimantan, Indonesia menjadikan pasar minggu Serikin ini sangat istimewa. Sangat unik! Perjalanan ke sana hanya mengambil masa kurang daripada 2 jam dari Kuching. Sambil menyelam minum air, pengunjung juga boleh melawat beberapa jenis gua yang terdapat berhampiran dengan Pasar Serikin iaitu Gua Angin dan Gua Pari.

Tiba di satu simpang terakhir ke Serikin, pengunjung akan melihat satu gua yang digunakan untuk upacara kaum Budha. Ramai juga pengunjung akan singgah sebentar sekadar untuk mengambil gambar sebagai kenangan.

Tempat Menarik di Serawak



Pondok Polis Serikin dan Jabatan Imigresen Malasysia menjadi ‘landmark’ bahawa pengunjung hampir tiba di Pasar Serikin.



Setibanya pengunjung di sana, mereka dapat melihat pelbagai jenis barangan yang dijual. Deretan kedai lurus sehingga ke hujung jalan. Agak memenatkan kerana pengunjung terpaksa berjalan kaki untuk melihat pelbagai jenis barangan yang dijual. Tetapi ini merupakan satu pengalaman yang menyeronokkan! Kebanyakan peniaga merupakan orang tempatan tetapi juga ada yang datang dari sempadan Indonesia semata-mata untuk berniaga di Pasar Serikin ini.



Tikar Sarawak dan barangan kraf tangan hasil titik peluh penduduk tempatan merupakan salah satu barangan yang laku keras di sini. Tikar Sarawak merupakan salah barangan yang sangat sinonim dengan hasil industri yang terdapat di Sarawak. Tikar Sarawak sangat kukuh dan tahan lasak kerana diperbuat daripada dua jenis bahan iaitu rotan dan kulit kayu. Pengunjung kebanyakannya akan membeli tikar ini sebagai tanda kenangan mereka. Bagaimana mahu membawa gulungan tikar ini pulang? Jangan khuatir, tikar Sarawak ini boleh dilipat dan dimasukkan ke dalam guni untuk memudahkan pengunjung memilikinya. Unik bukan? Memang itulah keunikannya. Harganya pula berbeza-beza mengikut saiz sehingga boleh mencecah kepada harga RM500.  Tidak rugi untuk memilikinya.





Pelbagai jenis kraftangan yang lain turut dijual di Pasar Serikin ini. Antaranya seperti tudung saji, bakul, kerusi, beg, dan sebagainya yang diperbuat hasil daripada anyaman. Selain itu, bingkai ayat al-Quran yang dihasilkan dengan menggunakan kulit binatang turut dijual di sini. Harga yang diletakkan tidak pula terlalu mahal sekiranya pengunjung pandai tawar-menawar.




Bagi kaum wanita pula, banyak barangan yang boleh dibeli untuk dibawa pulang. Pasar Serikin turut menyediakan pelbagai jenis kain pasang yang bersulam dengan pelbagai jenis corak serta warna yang menarik. Semakin banyak kain pasang yang pengunjung beli, semakin murah harga sepasang yang diletakkan oleh peniaga. Sangat berpuas hati kerana pengunjung dapat melihat, merasa, menyentuh sendiri kain pasang ini yang kebanyakannya sama dijual secara atas talian. Selain daripada itu, pelbagai jenis telekung sembahyang juga turut dijual di sini. Kain pasang dan telekung sembahyang merupakan barangan yang dibawa masuk daripada Indonesia.



Kain batik Sarawak juga merupakan salah satu barangan yang paling laris dijual di sini. Kebanyakan pengedar batik Sarawak yang membekalkan kain batik ke Semenanjung akan mendapatkan bekalan kain batik di sini secara borong. Kain batik Sarawak ini juga banyak dihasilkan di Indonesia dan dibawa masuk ke sempadan untuk diniagakan.


Pasar Serikin juga mempunyai pelbagai lagi jenis barangan seperti baju, beg, kasut dan sebagainya. Walaupun barangan yang dijual tidaklah berjenama seperti yang terdapat di pusat beli belah, tetapi memadai dengan harga yang ditawarkan. Nang sik rugi gilak mun kitak beli barang ya! (memang tidak rugi kalau anda membelinya)

Tempat Membeli Belah di Serawak







Pasar Serikin sememangnya tempat yang wajib untuk dikunjungi oleh para pelancong yang datang ke Sarawak. Sekiranya anda datang ke sini, anda dinasihatkan dan digalakkan untuk sampai seawal mungkin sekiranya tidak mahu bersesak dan menghadapi masalah parkir kereta. Kedudukan pasar ini yang berada di garisan khatulistiwa menyebabkan panas terik pada waktu tengah hari. Oleh yang demikian, pengunjung perlulah pandai mengatur masa terutamanya bagi pengunjung yang membawa anak-anak kecil.

Saturday, April 8, 2017

Sewa Kereta Proton Saga Flx di Alor Setar Kedah


 Kereta Sewa Proton Saga Flx di Alor Setar Kedah

Kami menawarkan kereta sewa protona saga flx di alor setar kedah kepada sesiapa sahaja yang memerlukan kenderaan untuk disewa dikawasan alor setar. Sekiranya anda ingan sewa kereta saga flx di alor setar tujuan kerja atau kenduri boleh hubungi kami di talian 017-400 8804

Kereta Sewa Paling Murah di Kedah

Kereta proton saga flx adalah sebuah kereta sewa sedan yang paling murah dan selesa dengan keluasan boleh memuatkan 5 orang dewasa dan memiliki tempat letak beg dan barang yang luas untuk membawa barang keperluan balik kampung atau pergi bercuti

Kenapa perlu sewa kereta proton saga Flx?

Kereta proton saga flx didatangi dengan gear auto cvt untuk membuatkan petrol menjadi lebih jimat dan berbaloi untuk perjalanan yang jauh. dan harga sewa yang begitu murah dan menjimatkan

Kereta Sewa Saga FLX Auto di Alor Setar

Harga Keret Sewa Proton Saga FLX Auto
Sehari RM140
Seminggu RM840
Sebulan RM2100

Untuk senarai kereta sewa dan harga boleh lihat di Senarai Harga Kereta Sewa Alor Setar

Saturday, March 18, 2017

Kereta sewa di Lapangan Terbang Alor Setar

Sekiranya anda naik flight turun di lapangan terbang alor setar dan mencari Kereta Sewa di Lapangan Terbang Alor Setar? Kami ada menyediakan pelbagai jenis Kereta Sewa di Lapangan Terbang Alor Setar Kedah.


Untuk lihat senarai kereta dan harga boleh ke KERETA SEWA ALOR SETAR AIRPORT

Sunday, March 12, 2017

Wedding Car Alor Setar Kedah

Ada yang nak sewa Wedding Car di Alor Setar Kedah? Kami dari Syarikat Ridho Travel & Tours Sdn Bhd ada menyediakan servis Wedding Car di Alor Setar Kedah untuk pasangan yang ingan berkahwin dengan menaiki kereta idaman kalbu bersama pasangan anda.



Kereta Sewa Untuk Majlis Kahwin di Kedah


Kami sediakan Wedding Car di Alor Setar Kedah beserta pemandu untuk meraikan majlis Raja sehari supaya anda merasakan seperti raja pada hari perkahwinan anda. Mesti kawan dan saudara mara rasa teruja tengok anda menaiki kereta mewah di majlis bersanding.

Sewa Kereta Untuk Majlis Kahwin di Kedah


Pelbagai jenis kereta pilihan untuk disewakan sempena majlis perkahwinan di kedah ini. di musim cuti sekolah biasanya kereta sewa kami akan penuh di booking kerana kereta sewa yang kami sediakan semuanya baru dan tidak melebihi dari 5 tahun usianya.



Untuk Booking Kereta 
🚗 Kereta Sewa Alor Setar
📞 0174008804 / 0174008804
📺 www.keretasewaalorsetar.com

Thursday, March 9, 2017

Kereta Sewa Murah di Johor Bahru

Masih mencari Kereta Sewa Murah di Johor Bahru? sekira ada yang mencari Kereta Sewa Murah di Johor Bahru boleh booking kereta sewa dengan syarikat King Travel & Tours Sdn Bhd kerana semua kereta yang disediakan baru.



 Kereta Sewa Myvi Murah di Johor Bahru
 


Nak pergi bercuti dengan keluarga di Johor Bahru? Nak kereta sewa besar dan mewah di Johor Bahru? boleh sewa Starex dengan harga berpatutan. Baru nampak bergaya nak bercuti di Johor Bahru pon selesa sebab kereta besar

 Kereta Sewa Starex Murah di Johor Bahru 


Kereta sewa dah selesa tapi tak tahu nak pergi bercuti dekat mana? ok saya senaraikan beberapa Tempat Menarik di Johor Bahru yang mesti kena pergi kalau dah sampai di Johor

12 Tempat Menarik di Johor Bahru

1. Legoland, nusajaya
2. Jdt luaskan kuasamu, larkin perdana
3. Murtabak cheese majid, larkin
4. Kacang pool, larkin bomba
5. Abc speacial, kg melayu majidee
6. Mee celup racun, majidee
7. Nasi ayam penyet zona, taman maju
8. Bazar karat, bandar jb
9. Plaza angsana, tampoi
10. Hello kitty, nusajaya
11. Puteri harbour, nusajaya
12. Hutan bandar, bandar jb

Itu antara tempat makan yang best di johor bahru dan juga tempat menarik untuk di lawati di johor bahru. Sekiranya anda nak sewa mpv bajet di johor bahru. anda boleh sewa produa Alza Auto dengan harga serendah 180/Sehari. kalau ambil banyak hari harga boleh kawtim lagi tu

 Kereta Sewa Alza Murah di Johor Bahru




Cara Nak Booking Kereta Sewa Murah di Johor Bahru
 Untuk booking Kereta Sewa Murah di Johor Bahru boleh Call/Whatsapp 017-2244 300 atau boleh terus booking di website www.kingtravel.my Atau boleh lawati blog www.keretasewajb.com

Alamat Kereta Sewa Murah di Johor Bahru
King Travel & tours sdn bhd
36, susur larkin perdana 2
Taman dato onn jaafar
Larkin perdana
80350 johor bahru

Wednesday, March 8, 2017

Kereta Sewa Murah di Alor Setar

Anda masih mencari keret sewa murah di alor setar kedah? ada yang nak tak sekirnya kami buat offer untuk bagi sewa kereta free di alor setar?  kami nak bagi sewa free semua jenis kereta yang kami ada.

Kami ingat nak buat off ni pada bulan ramadhan 2017 ini insya Allah.

Anda masih mencari kereta yang sesuai? Kami myediakan perkhidmatan kereta sewa di alor setar dengan pelbagai jenis kereta. Antaranya :-

Kereta sewa kancil, Kereta sewa viva auto, Kereta sewa myvi auto, Kereta sewa saga flx auto, Kereta sewa proton preve auto, Kereta sewa toyota vios baru auto, Kereta sewa produa alza auto, Kereta sewa proton exora auto, Kereta sewa toyota wish auto, Kereta sewa toyota innova auto, Kereta sewa estima auto, Kereta sewa Vellfire auto, Kereta sewa toyota Alphard auto dan pelbagai lagi.

Kereta Sewa Murah Alor Setar

Monday, March 6, 2017

Makan Free di Ofis Kereta Sewa Alor Setar Kedah


Kami dari syarikat Ridho Travel & Tours Sdn Bhd (Kereta Sewa Alor Setar) menyediakan makan free setiap hari jumaat bermula 8:30am sehingga semua makanan habis.


Setiap minggu menu tidak sama, kami ada sediakan Sandwich Meleleh, Nasi lemak paling sedap di alor setar, Bihun goreng, Mee goreng dan pelbagau aneka makanan lagi. yang pastinya sedap untuk dimakan.


Semua di jemput hadir makan free di ofis kereta sewa alor setar (Ridho Travel & Tours Sdn Bhd)  walau pon tak sewa kereta pon tak apa.


Sunday, March 5, 2017

Sewa Vellfire di Alor Setar

Sesudah solat subuh tadi kami bergegas ke Hotel Grand Alora Alor setar untuk membawa costumer vip yang menyewa kereta vellfire serta pemandu untuk menuju ke airport alor setar kedah pagi ini,

Kereta Sewa Vellfire di Alor Setar Airport 
 

Sewa Vellfire Sekali Pemandu di Alor Setar - Mereka datang alor setar untuk menonton perlawan bola Kedah Vs Melaka di stadium alor setar semalam secara live di depan mata dengan penuh bersemangat.

Sewa Vellfire di Alor Setar Hotel


 Kami menyediakan penghantaran kereta ke depan pintu hotel di seluruh alor setar kedah bagi memudahkan costumer mengambil kereta dan menjadikan satu pengalaman manis bercuti di kedah


Kami dari syarikat Ridho Travel & Tours Sdn Bhd mnyediakan kereta sewa yang baru sahaja. Kereta sewa kami semuanya tidak melibih dari 5 Tahun.


Macam mana nak booking kereta sewa di alor setar?
Untuk bookig kereta sewa di alor setar online boleh ke website kami www.ridhotravel.my dan sekiranya ingin booking melalui sms whatsapp boleh ke bahagian Tempahan kereta sewa alor setar