Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Wednesday, August 9, 2017

Kereta Sewa Kuala Kedah

Bagi sesiapa yang mencari kereta sewa di kuala kedah boleh la singgah di website kami untuk pilih pelbagai jenis kereta yang ada kami sediakan untuk disewakan pada semua orang kedah dan juga sesiapa sahaja yang datang bercuti di alor setar kedah.


Kami menyediakan penghantar kereta sewa di sekitar kawasan dalam Alor setar kedah, termnasuk jeti kuala kedah, Airport alor setar, Terminal bas alor setar dan juga hotel Jalan kuala kedah, Hotel tandop dan semua hotel sekitar alor setar kedah.




Untuk senarai harga kereta sewa kuala kedah boleh lihat di Kereta Sewa Kedah. Sekiranya ada yang nak sewa kereta di jitra boleh lihat di >> Kereta Sewa Jitra

Monday, August 7, 2017

Kereta Sewa Jitra Kedah

Kereta Sewa di Alor Setar dan Jitra Kedah

Selseai job chauffeur (Sewa kereta dan driver) bawa datin Alyah, isteri kepada datuk Ramli MS. datang sini buat program di keriang hill resort.


Alhamdulillah selesai hantar kereta honda crv pada pelanggan kami di jitra kedah. Katanya dia dari spian, dia sewa untuk buat urusan di kedah dan penang, Guna kereta yang selesa sikit baru seronok buat kerja dan bayaran syarikat dia yang bayarkan. Sekiranya ada yang nak Kereta Sewa di Jitra, boleh Call kami di talian 017-4008804


Kami terima bayaran melalu LO, PO, Credit Cad, Cash dan sebagainya. Kami mempunya pelbagai jenis kereta untuk disewakan disekitar negeri kedah dan perlis, Kami juga ada menyediakan delivery ke lokasi yang diminta dengan caj yang berpatutan

Siapa yang nak sewa kereta di jitra pada musim cuti umum, cuti perayaan atau pon weekend boleh call kami dulu untuk booking kereta yang anda pilih supaya tuan/puan dapat kereta untuk pergi bercuti sebelum semuanya habis diambil orang.




Untuk booking Call 017-400 8804
Untuk senarai kereta dan harga boleh ke Kereta Sewa Kedah

Sunday, August 6, 2017

Tempat Makan Durian di Alor Setar Kedah

Tahun ini tak banyak Tempat makan durian di alor setar kedah di sebabkan durian tak berapa menjadi pada tahun ini dan kalau ada pon agak mahal juga harga durian di alor setar. Kedai durian di penang pon agak mahal juga walaupon durian dari balik pulau penang.


Tempat biasa jual durian di alor setar murah dan bamyak dekat jalan ke alor star mall. Jalan keluar highway tol alor setar selatan menuju alor star mall. Dekat situ biasa durian dijual dengan lori dan pelbagai jenis durian yang ada. Tapi tahun ni depa tak jual durian rasanya sebab dah kerap kali lalu tapi masih tak ada pon sampai lah musim durian dah nak habis.

Tahun ini kedai durian yang ada baru buka di alor setar dekat dengan sentosa. tapi dekat situ tak banyak sangat durian dan harga agak keras sedikit. Boleh lah kalau sekadar nak makan lepas gian setahun sekali dari tak ada langsung.

Durian Musang King Alor Setar

Yang isi kuning diraja ini namanya durian musang king, isinya memang kuning, rasanya lemak manis dan rasa sedikit pahit. harganya agak mahal dari RM70 - RM100/KG. Pastikan beli dekat kedai yang betul agar tak kena tipu dengan penjual buah durian.


Durian Udang Merah Kedah

Durian udang merah isinya memang cantik kemerahan. Rasanya manis lemak dan tak ada rasa pahit. durian udang merah antara buah durian yang terkenal di kedah dan penang kerana warnanya yang cantik dan isinya yang sedap.





Kalau datang alor setar nak pergi cari durian tapi tak ada kenderaan. Boleh lah sewa kereta dengan kami di Kereta Sewa Kedah kerana kami ada pelbagai jenis kereta dengan harga berpatutan

Thursday, August 3, 2017

Sewa Nissan Grand Livina di Alor Setar Kedah

Syarikat kami sedaikan kereta Nissan Grand Livina untuk disewa di seluruh negeri kedah dan perlis dengan harga berpatutan. Nissan Grand Livina  adalah sebuah kereta mpv yang mampu memuatkan 8 orang penumpang dengann enjin yang power.

Kami menerima payment melalui Kad kredit, LO, PO, Online transfer dan juga bayaran melalu cash
.
Sekiranya ingin menyewa sebulan dan ke atas kami ada sediakan servis penghantaran ke Jitra, Sungai Petani dan Perlis dengan kos minimum.



Jom Booking Kereta Sewa Kedah

Monday, July 31, 2017

Van Sewa Kedah dan Perlis 18 Seater

Alhamdulillah selesai hantar pelanggan kami dari kuala nerang dan pendang ke airport pulau penang dengan menggunakan van 18 Seater, Kami seidakan van sewa sekali driver dan jugak van sewa pandu sendiri di seluruh kedah dan perlis
 
Ada yang cari van sewa di alor setar, van sewa di sungai petani atau van sewa di jitra? kami boleh bantu untuk hantar van ke lokasi yang tuan/puan inginkan di seluruh negeri kedah dan perlis mengikut permintaan dari pelanggan kami dengan terma dan syarat.




Untuk sewa kereta lain selain van boleh ke > Kereta Sewa Alor Setar Kedah

Friday, July 28, 2017

Honda CRV - Kereta Sewa Alor Setar Kedah

Ada yang nak sewa kereta suv di alor setar kedah? Syarikat kami ada sediakan honda crv untuk disewakan pada yang memerlukan. Honda CRV antara kereta suv mewah yang di keluarkan oleh syarikat honda yang boleh memuatkan 5 dewasa






Kami juga ada cawangan kereta sewa di sungai petani, Kereta Sewa di Jitra dan Kereta Sewa di Perlis, Kami mempunya 120 bijik kereta dengan pelbagai jenis kereta sewa dari Ekonomi, Kompak, Sedan, MPV, 4WD dan juga Van.

Kami dari syarikat kereta sewa kedah menerima payment melalu cash, online payment, credit card, LO, PO dan juga paypal. Bagi memudahkan pihak pelanggan kami untuk buat bayaran

Untuk cawangan di negeri terenggnu kami ada sediakan kereta sewa di kemaman

Tuesday, July 25, 2017

Kereta Sewa Kedah



Kereta Sewa di Kedah 

Kami dari syarikat Kereta Sewa Kedah (Ridho Travel & Tours Sdn Bhd) ada menyediakan pelbagai jenis kereta sewa untuk kegunaan pelanggan kami di Alor Setar, Sungai Petani, Baling, Jitra, Pendang, Gurun, Pokok Sena, Yan, Sik, Kedah dan di seluruh malaysia. untuk menikmati perjalanan dengan lebih selesa.

Kereta apa yang paling murah untuk di sewa dengan syarikat Kereta Sewa Kedah?
Sekiranya tuan dan puan inginkan kereta paling murah. Boleh la sewa kereta produa kancil dengan harga cuma RM70/Sehari (24JAM) dan RM50 untuk tempoh masa 12JAM

Kalau nak murah dan selesa boleh sewa kereta produa viva auto atau sewa produa axia auto kerena dua jenis kereta ini dikenali sebagai kereta paling jimat minyak dan size kereta ini di reka khas untuk senang parking bila masuk dalam kawasan bandar

Van Sewa Alor Setar Kedah


Syarikat kami ada sediakan van sewa sungai petani, van sewa di alor setar dan van sewa di jitra Toyota hiace 10 Seta, Nissan Urvan 14 Seat, dan kami ada juga sediakan van 18 tempat duduk bagi sesiapa yang ingin pergi bercuti dalam malaysia atau pon pergi bercuti ke thailand. 

Kereta Sewa MPV di Kedah
 
Kereta Sewa Kedah - Kalau ada yang nak sewa mpv paling murah di kedah. Anda boleh sewa produa Alza mnual dengan harga RM160/sehari (24jam) dan kami juga ada produa alza auto dengan harga RM180/sehari. produa alza boleh muat 8 orang penumpang termasuk pemandu

Kami ada pelbagai jenis kereta lagi untuk anda pilih mengikut keinginan dan keselesaan anda sendiri. Boleh lihat senari kereta dan harga di > Kereta Sewa Alor Setar Kedah

Kami juga ada sediakan servis kereta sewa di airport alor setar, KTM alor setar, Terminal bas shahab perdana dan kami juga menyediakan penghantaran ke hotel sekitar alor setar kedah seperti hotel grand alora, hotel tabung haji dan hotel lain lagi

Friday, July 21, 2017

Kereta Sewa Kedah - Nissan Almera


Kereta Sewa Kedah
Assalamualaikum.. Ada yang masih mencari kereta sewa di kedah? nak sewa kereta yang besar selesa sebab banyak barang nak bawa? dan nak kereta yang jimat minyak. hangpa semua jangan susah hati kerana kami dari syarikat kereta sewa alor setar kedah ada sediakan kereta sewa seperti tuan mahukan

Syarikat kami mempunya kereta nissan almera baru untuk disewakan pada yang masih mencari kereta yang selesa dan jimat petrol. Saiz  dalaman Almera memang besar walaupun dari luar nampak kompak. Ini  berjaya dilakukan melalui teknik memaksimumkan ruang. Ruang kaki  penumpang belakang luas, begitu juga dengan bonet.



Bagi yang mempunyai keluarga, selain suka berjalan jauh  seperti pulang ke kampung dan bercuti. Kerusi pemandu dan penumpang juga  selesa. Saya yakin penumpang pasti lena tidur semasa dalam perjalanan. Jangan pemandu pulak yang tertidur HeHeHe




Dari  segi pemanduan, Almera sememangnya ditala untuk negara membangun dengan  keadaan jalan yang tidak sempurna. Almera menyerap hentak lopak jalan  dengan baik. Pada kelajuan sederhana di atas lebuh raya, kereta terasa  stabil walaupun dengan saiz tayar yang langsing. Kiranya dua ciri  tersebut boleh saya kelaskan sebagai bagus.

Untuk  kuasa pula, Almera dijana oleh enjin bersesaran 1.5 liter CVTC yang  dipadankan dengan transmisi empat kelajuan. Pecutan Almera terasa linear  dan saya fikir mungkin itulah karakter enjin moden yang mungkin  dipengaruhi oleh teknologi penjimatan minyak.





Untuk senarai harga kereta sewa kedah boleh lihat di > Kereta Sewa Alor Setar Kedah
Sekiranya ingin sewa kereta di airport alor setar boleh ke > Kereta Sewa di Airport Alor Setar

Saturday, June 3, 2017

Sewa Kereta Myvi di Alor Setar Kedah

Ada yang nak Sewa Kereta Myvi di Alor Setar Kedah ke? Kami dari Syarikat Kereta Sewa Alor Setar @ Ridho Travel & Tours ada sediakan pelbagai jenis kereta termasuk kereta myvi untuk disewakan pada semua pelanggan yang memerlukan kereta di Alor Setar.


Kereta sewa myvi sejak dua menjak sedang menjadi kaedah yang paling digemari ramai sekiranya anda ingin ke mana-mana. Dibandingkan dengan menggunakan pengangkutan awam seperti bas, teksi, ETS, keretapi dan lain-lain lagi, guna kereta sewa menjadikan kebebasan untuk anda pergi ke mana-mana sahaja. Tambahan pula, harga kereta sewa di alor setar kedah amat berpatutan.


Masih mencari kereta sewa di airport alor setar ? Kami menyediakan penghantaran kereta sewa ke airport alor setar, stesen bas shahab perdana, ktm alor setar, hotel sekitar alor setar, TH hotel alor setar, hotel grand alora dan ke semua lokasi di alor setar kedah

Di manakah saya hendak sewa kereta myvi di alor setar kedah yang mudah dan berpatutan? Jangan lihat jauh-jauh lagi! Silalah ke RIDHO TRAVEL & TOURS! Syarikat Ridho Travel & Tours menawarkan kereta-kereta yang anda boleh sewa dengan kadar sewa berpatutan

Jom Sewa Kereta Myvi di Alor Setar Kedah! 


Jadi, apa yang anda tunggu lagi? Segeralah ke Ridho Travel & Toursl untuk dapatkan kereta sewa anda! Ayuh, jangan berlengah-lengah lagi! Jom! Hubungi Ridho Travel & Tours di talian: 017-4008804 atau layari laman web :





Friday, May 26, 2017

Tempat Sewa Kereta di Alor Setar

Ofis Kereta Sewa Jalan Langgar Alor Setar 

Anda sedang mencari Tempat Sewa Kereta di Alor Setar? kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa di alor setar kedah dengan harga berpatutan, Tempat kami berhadapan hospital sultanah bahiyah alor setar kedah (Hospital Besar Alor setar) Jalan Langgar Alor Setar

Kereta Sewa Jalan Langgar Alor Setar
Khidmat Kereta Sewa di Alor Setar

Kami juga menyediakan khidmat penghantaran kereta sewa ke pintu rumah anda sekitar alor setar, stesen bas alor setar, Airport alor setar, stesen kereta api alor setar (ktm alor setar) dan kami juga menghantar kereta sewa ke hotel sekitar alor setar kedah.

Sekirnya ingin sewa kereta di airport alor setar boleh klik sini > Kereta Sewa di Airport Alor Setar


Untuk Senarai harga boleh lihat di sini >> Kereta Sewa Alor Setar Kedah