Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Friday, March 1, 2019

Van Sewa 15 Seat - Nissan Urvan Alor Setar



Apabila datangnya musim cuti sekolah mesti ramai yang ingin pergi bercuti dengan sanak saudar, ramai juga yang rancang buat hari keluarga di tempat percutian yang best tapi masalahnya tak cukup kenderaan untuk nak angkut semua orang.

Kami ada sediakan van 10, 12 dan 15 tempat duduk untuk disewakan bagi menyelesaikan masalah anda yang ingin pergi travel beramai-ramai ke mana sahaja dengan lebih selesa dan meriah sebab dapat bersama dalam sebuah van yang luas.


Van toyota hiace tu boleh muat 10 orang hingga 11 orang, Nisaan urvan yang baru tu boleh muat 15 orang hingga 16 orang dengan selesa kerana kami sudah tukar seat baru di thailand demi kepuasan pelanggan kami semua.


Lantai van ini sangat kemas dan senang untuk di sapu kalau ada pasir dan senang untuk lap kalau ada air yang tumpah, sangat praktikal dan nampak luas disebabkan lantainya warna cerah macam warna kayu.


Van ini kami pasang tempat letak air dan tempat letak barang kecil seperti kunci phone dan sebagainya, barang kecil biasanya sangat mudah tercicir dan senang hilang. ini kami dah sediakan tempat untuk penyewa letak barang.


Nissan urvan ni memang panjang dan luas seperti mini bas, bumbung dia pon tinggi agar senang orang nak masuk berjalan dalam van ni tanpa perlu tundukkan kepa ke bawah sampai tergeliat urat tengkok..

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp

Monday, January 21, 2019

Deco Kereta Sewa Pengantin di Alor Setar

Alhamdulillah hari ni kami kena buat decoration pada starex baru kerana ada pelanggan kami sudah booking untuk guna pada majlis kahwin dan kena kena delivery ke rumahnya seawal 8pagi. Kami ada sediakan pelbagai jenis kereta dan bermacam jenis tema dan warna untuk di deco.

Harga yang kami tawarkan sangat berpatutan dan insya Allah kami cuba bagi servis yang terbaik pada semua pelanggan kami yang kami kasihi semua. ini kami belanja beberapa keping gambar starex yang siap kami buat decoration untuk wedding car.





Thursday, January 17, 2019

Produa Aruz Akan Tiba Tak Lama Lagi

Tidak lama lagi Produa Aruz akan kami bawa masuk untuk di sewakan di Alor Setar demi kepuasan pelanggan kami yang ingin merasai kereta baru keluaran syarikat produa ini. Nampak pada design dan ciri-ciri keselamatan kereta ini memang terbaik bak hang.

Warna pilihan kami adalah Aruz biru dan Aruz warna putih, kerana dua warna ini sangat menyerlah dan nampak sangat besar dan luas. insya Allah tidak pada awal bulan february, 2 unit produa Aruz akan terseida untuk disewakan di alor setar




Monday, January 14, 2019

Review Bercuti di Hotel Lexis Suites Penang


Untuk percutian kali ini, kami memilih pulau penang kereana disini banyak tempat makan yang sangat sedap dan menarik untuk kami cuba, Kami banyak servey hotel untuk penginapan kami di pulau penang ni, Akhirnya kami pilih Hotel Lexis Suites Penang.

Hotel Lexis Suites Penang best sebab ada private swimming pool untuk kami sekeluarga berendam dan tak perlu risau tetang aurat kerana orang luar tak nampak kita berendam dalam private swimming pool ini.


Bilik yang sangat luas dan didalmnya disediakan 2 katil king size yang amat selesa serta bantal yang banyak dan boleh buatkan anak kami tidur sangat lena selepas letih berendam dalam pool yang disedakan dalam bilik kami.



Untuk ketahui lebih lanjut boleh ke laman web www.lexissuitespenang.com

Sunday, October 21, 2018

Sewa Kereta Ke istana Alor Setar Kedah

Hari ini ramai juga yang sewa kereta dengan syarikat kami Ridho Travel & Tours untuk pergi ke istana anak bukit, Alor Setar Kedah untuk ke majlis Istiadat Perarakan & Pebarisan Kehormat sempena Istiadat Pertabalan KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA TUANKU SULTAN NEGERI KEDAH DARUL AMAN KE-29

Kami doakan semoga Sultan Kedah Sultan Sallehuddin Ibni Almarhum Sultan Badlishah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dapat menguruskan negeri Kedah dengan sebaik mungkin. Daulat Tuanku.


Saturday, October 13, 2018

Sewa Van 12 Tempat Duduk di Alor Setar

Hari ini kami bawa masuk sebuah lagi nissan urvan 12 seat untuk di sewakan, Van ini sudah convert kepada tempat duduk yang lebih selesa dan boleh baring, tempat letak barang di belakang pon sangat luas dan boleh bawa banyak barang yang perlu.

Van Sewa ini memang sedap dipandu kerana enjinnya 3000cc guna bahan bakar disel, Bawa jalan jauh pon tak terasa jauhnya kerana sangat asyik memandu van ini. Van ini boleh disewa untuk pandu sendiri atau pon boleh sewa van sekali driver

Kami juga ada sediakan kereta sewa di alor setar dan pel bagai jenis kereta yang kami tawarkan, dari kereta kecil sehinggi kan mpv dan kereta mewah pon ada. Untuk urusan sewa boleh hubungi kami di talian 017-400880






Saturday, September 29, 2018

Van Sewa dan Kereta Sewa Alor Setar

Hari ini kami ada job bawa pelanggan kami dari Alor Setar ke bandar raya kuala lumpur selama 3 hari untuk urusan kerja. mereka menyewa van Toyota hiace dan hyuandai Starex beserta pemandu dari syarikat kami Ridho Travel & Tours.

Kami meyediakan pelbagai jenis kereta untuk pandu sendiri dan jugak sewa sekali driver (chauffeur) di seluruh malaysia mahupun ke Negara Thailand. Kami juga ada menyediakan pake percutian yang menarik untuk kalian semua,



Sunday, September 9, 2018

Proton X70 SUV Pertama Proton

Setelah sekian lama menanti, model SUV pertama telah di pratonton kepada media Malaysia yang diadakan di Pusat Reka Bentuk PROTON. Hasil usahasama kenderaan pertama yang dihasilkan oleh Geely and PROTON.

Selain menunjukkan reka bentuk luaran dan dalaman SUV, PROTON turut mengambil kesempatan mengumumkan Proton X70 sebagai nama SUV pertama PROTON.

Tak lama lagi boleh lah hangpa mai sewa Proton X70 di syarikat Kereta Sewa Alor Setar dengan harga yang beratutan dan amat berbaloi untuk untuk yang nak test drive jarak jauh dulu sebelum membelinya.






Wednesday, September 5, 2018

Alza Baru 2018

Hari ini produa perkenalkan model alza baru 2018 di pasaran malaysia secara rasminya, MPV produa alza dengan 7 tempat duduk didatangi bersama 4 varian dengan harga mampu milik.
  1. Perodua Alza Standard (MT) RM51,490
  2. Perodua Alza Standard (AT) RM54,290
  3. Perodua Alza SE (AT) RM56,890
  4. Perodua Alza Advance (AT) RM62,690
insya Allah tidak lama lagi kami dari syarikat Kereta Sewa Alor Setar akan bawa masuk produa Alza baru ini untuk di sewakan pada pelanggan kami, moga pelanggan kami yang di kasihi boleh rasai pengalaman memandu kerta alza baru.







Tuesday, August 7, 2018

Produa Alza Biru | Kereta Sewa Alor Setar

Nak sewa kereta mpv di alor setar dengan harga yang murah? Kami ada produa Alza serendah RM160 untuk manual dan RM180 untuk kereta Alza auto. Produa Alza ada 7 tempat duduk dan sangat sesuai untuk sewa bawa keluarga pergi bercuti.

Kami ada Alza Sewa warna Biru, Alza Merah, Alza Purple dan Alza Putih. Kali ini kami nak kongsikan gambar kereta alza warna biru untuk tatapan semua.

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp







Saturday, August 4, 2018

Toyota Estima | Kereta Sewa Alor Setar

Toyota estima ini sangat cantik dan selesa untuk pemanduan perjalanan yang jauh, mahupon pon perjalanan yang dekat, Bagi yang berkeluarga tu sangat elok lah sewa estima ini kerana ia mempunya 7 tempat duduk yang selesa termasuk tempat duduk pemndu.

Estima dilengkapi dengan enjin 2.4 vvt dan body dan bentuk yang cantik, ini saya sertakan sekali gambar kereta estima kami yang cantik.

Untuk Sewa Toyota Estima Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp






Wednesday, July 25, 2018

Kereta Sewa Gurun | Proton Preve

Hari ini kami ada delivery kereta proton preve ke Gurun Kedah kepada pelanggan kami yang ingin sewa proton preve selama 2 bulan untuk urusan kerja mereka. Kalau sekali tengok kereta preve warna silver ini nampak seperti kereta polis.

Kereta proton preve cfe ini enjin 1.6 dan di lengkapi dengan turbo, body proton preve ini memang besar berbanding kereta proton saga dan proton persona, Tempat duduk jugak sangat selesa di bahagia driver dan mahupon di bahagian tempat duduk penumpang juga.

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp