Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Friday, October 4, 2019

Dhuha Homestay Alor Setar - Berhadapan Sungai Kedah

Homestay Alor Setar Kedah

Penginapan homestay yang luas, bersih dan selesa berserta penghawa dingin dengan harga bajet pastinya menjadi pilihan ramai pengembara masa kini.


Kedudukannya yang sangat strategik, Dhuha Homestay terletak berhadapan Sungai Kedah pastinya akan memberikan suasana nyaman dan harmoni dengan angin sepoi-sepoi bahasa kepada tetamu yang memilih untuk menginap disini. Pada waktu pagi dan petang akan kelihatan pengunjung berjoging dan bersiar-siar di sini.




Dhuha Homestay merupakan rumah semi D setingkat dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air yang dilengkapi penghawa dingin di setiap bilik dan ruang tamu. Ruang makan dan ruang tamu yang sangat luas membuatkan tetamu merasa bebas untuk bergerak apatah lagi jika membawa bersama anak-anak yang masih kecik atau kanak-kanak. Tempat letak kereta pula berbumbung dan kawasan parking di hadapan rumah yang luas memudahkan tetamu yang datang lebih dari sebuah kenderaan. Dengan harga yang sangat jimat dan berbaloi untuk penginapan bertaraf hotel mewah, Dhuha homestay merupakan penginapan yang tepat untuk anda sekeluarga jika singgah di Alor Setar. 


Untuk  makluman semua, jeti K.Kedah juga terletak tidak jauh  dari Dhuha Homestay iaitu hanya 11km. Jadi, bagi pelancong yang ingin ke Pulau Langkawi dan mencari penginapan sebelum menaiki feri bolehlah cuba menginap di sini. Begitu juga bagi pelancong yang baru tiba di jeti k.kedah dan ingin merehatkan diri sebelum meneruskan perjalanan pulang.



Kedudukan Dhuha Homestay yang berdekatan pusat bandar Alor Setar dan pelbagai jenis kemudahan lain yang memang menjadi pilihan pencarian pengembara semasa mengembara menambahkan lagi keistimewaan Dhuha Homestay.

Antara kelebihan Dhuha Homestay Alor Setar Kedah:
✔️3 Bilik Tidur berhawa dingin dengan tilam bersaiz queen dan 2 Bilik Air yang selesa
✔️3 ruang besar yang berasingan iaitu ruang tamu yang luas berserta penghawa dingin, ruang makan dan ruang dapur
✔️Max 8 orang dewasa demi menjaga kualiti homestay
✔️Mempunyai kelengkapan perabot yang lengkap serta perkakas memasak
✔️Jaminan harga yang paling rendah bagi  homestay yang sama saiz tetapi bertaraf hotel








Lokasi Dhuha Homestay Alor Setar Kedah:
- 3 minit ke pasar raya C-MART
- 3 minit ke 7 eleven
- 3 minit ke Shell
- 3 minit ke Marrybrown
- 5 minit ke Petron
- 5 minit ke Tesco
- 5 minit ke Secret Recipe
- 8 minit ke Aman Central
- 8 minit ke menara Alor Setar
-10 minit ke Pekan Rabu
- Homestay ini mengadap sungai, hanya beberapa langkah sahaja untuk ke sungai dan taman permainan








Kelengkapan penting yang disediakan Dhuha Homestay Alor Setar Kedah:
❣️ Penghawa dingin pada semua bilik dan juga ruang tamu
❣️ Katil bersaiz queen dan 4 biji bantal di semua bilik
❣️ 2 toto tambahan
❣️ Mesin basuh dan dan penyidai serta ruang  menjemur yang luas
❣️ Iron dan iron board
❣️ Pengering rambut
❣️ Pintu pagar Auto Gate 
❣️ Periuk nasi
❣️ Dapur gas
❣️ Television
❣️ Sofa
❣️ Astro njoi
❣️ Meja makan
❣️ Sabun mandi
❣️ Tuala yang tebal
❣️ Peti ais
❣️ Buaian di halaman luar
❣️ Meja dan kerusi di halaman luar





Tempat makan menarik berdekatan Dhuha Homestay Alor Setar Kedah:

Sarapan
1- Roti celaru
2- Roti jala stadium
3- Restoran mee abu
4-Restoran mee kamal
5- Roti dool mee syam

Makan tengahari
1- Top ikan bakar
2- Cafe adik abang
3- Nasi arab puji
5- Kak Yong gulai temenung

Makan malam
1- Restoran Ikan Bakar Anjung kuala
2- Selera d'limau purut
3- Nasi Kandar yasmeen
4- Nasi lemak royale

Restoran terkenal yang terletak tidak jauh dari Dhuha Homestay Alor Setar Kedah:

1-Subway
2-Seoul Garden
3-Secret Recipe
4-McD
5-KFC
6-Pizza Hut
7-Starbucks
8-Marrybrown
9-Dominos Pizza

Testimoni tetamu yang telah menginap di Dhuha Homestay Alor Setar :


                   
                       
      
                     
          
                  
                
                 
         


Kemudahan bank dan ATM: 
♦️ Cimb
♦️ Maybank
♦️ Bank Islam
♦️ Maybank

Tempat membeli belah:
1-Aman Central
2-Pekan Rabu
3-Cmart
4-Tesco

Harga: 
Check-in Ahad hingga Khamis RM199*
Check-in Jumaat atau Sabtu RM230*
*Harga tertakluk pada perubahan.

Wednesday, July 10, 2019

Perodua Bezza Advance Sewa di Alor Setar


Kali ini kami beli perodua bezza advance untuk bagi hangpa sewa, disebabkan ramai yang minta nak sewa perodua bezza, katanya kereta peredua bezza luas dan sangat jimat pengunaan minyak petrolnya. perodua bezza adalah kereta sedan pertama yang dikeluarkan oleh syarikat perodua.

Kami ambil bezza advance sebab nak bagi pelanggan kami rasa selesa bila sewa kereta untuk perjalanan jauh dan dekat kerana ia dilengkapi dengan sistem smart link untuk link kan phone anda terus player di kereta bezza ini.


Kereta bezza ini juga dilengkapi dengan pelbagai ruang penyimpanan, pemegang cawan dan juga slot telefon mudah alih yang sangat berguna dan port pengecasan USB di bahagian belakang konsol tengah . Terdapat juga cangkuk anti-ragut diletakkan di sebelah kanan tempat duduk penumpang depan yang sesuai untuk menggantung beg tangan perempuan



Bezza dilengkapi dengan ciri-ciri yang biasanya terdapat di dalam kereta harga yang lebih mahal - headlamp dengan fungsi auto-off, shopping hooks, sistem ISOFIX, wiper pengesanan kelajuan, 2 beg udara, ABS dengan EBD, pelaras ketinggian tempat duduk depan, tetingkap kuasa satu sentuhan dengan jem perlindungan, sensor hadapan, kunci pintar dan masuk tanpa kunci dan menekan butang mula / berhenti.





Friday, March 1, 2019

Van Sewa 15 Seat - Nissan Urvan Alor Setar



Apabila datangnya musim cuti sekolah mesti ramai yang ingin pergi bercuti dengan sanak saudar, ramai juga yang rancang buat hari keluarga di tempat percutian yang best tapi masalahnya tak cukup kenderaan untuk nak angkut semua orang.

Kami ada sediakan van 10, 12 dan 15 tempat duduk untuk disewakan bagi menyelesaikan masalah anda yang ingin pergi travel beramai-ramai ke mana sahaja dengan lebih selesa dan meriah sebab dapat bersama dalam sebuah van yang luas.


Van toyota hiace tu boleh muat 10 orang hingga 11 orang, Nisaan urvan yang baru tu boleh muat 15 orang hingga 16 orang dengan selesa kerana kami sudah tukar seat baru di thailand demi kepuasan pelanggan kami semua.


Lantai van ini sangat kemas dan senang untuk di sapu kalau ada pasir dan senang untuk lap kalau ada air yang tumpah, sangat praktikal dan nampak luas disebabkan lantainya warna cerah macam warna kayu.


Van ini kami pasang tempat letak air dan tempat letak barang kecil seperti kunci phone dan sebagainya, barang kecil biasanya sangat mudah tercicir dan senang hilang. ini kami dah sediakan tempat untuk penyewa letak barang.


Nissan urvan ni memang panjang dan luas seperti mini bas, bumbung dia pon tinggi agar senang orang nak masuk berjalan dalam van ni tanpa perlu tundukkan kepa ke bawah sampai tergeliat urat tengkok..

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp

Monday, January 21, 2019

Deco Kereta Sewa Pengantin di Alor Setar

Alhamdulillah hari ni kami kena buat decoration pada starex baru kerana ada pelanggan kami sudah booking untuk guna pada majlis kahwin dan kena kena delivery ke rumahnya seawal 8pagi. Kami ada sediakan pelbagai jenis kereta dan bermacam jenis tema dan warna untuk di deco.

Harga yang kami tawarkan sangat berpatutan dan insya Allah kami cuba bagi servis yang terbaik pada semua pelanggan kami yang kami kasihi semua. ini kami belanja beberapa keping gambar starex yang siap kami buat decoration untuk wedding car.





Thursday, January 17, 2019

Produa Aruz Akan Tiba Tak Lama Lagi

Tidak lama lagi Produa Aruz akan kami bawa masuk untuk di sewakan di Alor Setar demi kepuasan pelanggan kami yang ingin merasai kereta baru keluaran syarikat produa ini. Nampak pada design dan ciri-ciri keselamatan kereta ini memang terbaik bak hang.

Warna pilihan kami adalah Aruz biru dan Aruz warna putih, kerana dua warna ini sangat menyerlah dan nampak sangat besar dan luas. insya Allah tidak pada awal bulan february, 2 unit produa Aruz akan terseida untuk disewakan di alor setar




Monday, January 14, 2019

Review Bercuti di Hotel Lexis Suites Penang


Untuk percutian kali ini, kami memilih pulau penang kereana disini banyak tempat makan yang sangat sedap dan menarik untuk kami cuba, Kami banyak servey hotel untuk penginapan kami di pulau penang ni, Akhirnya kami pilih Hotel Lexis Suites Penang.

Hotel Lexis Suites Penang best sebab ada private swimming pool untuk kami sekeluarga berendam dan tak perlu risau tetang aurat kerana orang luar tak nampak kita berendam dalam private swimming pool ini.


Bilik yang sangat luas dan didalmnya disediakan 2 katil king size yang amat selesa serta bantal yang banyak dan boleh buatkan anak kami tidur sangat lena selepas letih berendam dalam pool yang disedakan dalam bilik kami.



Untuk ketahui lebih lanjut boleh ke laman web www.lexissuitespenang.com

Sunday, October 21, 2018

Sewa Kereta Ke istana Alor Setar Kedah

Hari ini ramai juga yang sewa kereta dengan syarikat kami Ridho Travel & Tours untuk pergi ke istana anak bukit, Alor Setar Kedah untuk ke majlis Istiadat Perarakan & Pebarisan Kehormat sempena Istiadat Pertabalan KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA TUANKU SULTAN NEGERI KEDAH DARUL AMAN KE-29

Kami doakan semoga Sultan Kedah Sultan Sallehuddin Ibni Almarhum Sultan Badlishah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dapat menguruskan negeri Kedah dengan sebaik mungkin. Daulat Tuanku.


Saturday, October 13, 2018

Sewa Van 12 Tempat Duduk di Alor Setar

Hari ini kami bawa masuk sebuah lagi nissan urvan 12 seat untuk di sewakan, Van ini sudah convert kepada tempat duduk yang lebih selesa dan boleh baring, tempat letak barang di belakang pon sangat luas dan boleh bawa banyak barang yang perlu.

Van Sewa ini memang sedap dipandu kerana enjinnya 3000cc guna bahan bakar disel, Bawa jalan jauh pon tak terasa jauhnya kerana sangat asyik memandu van ini. Van ini boleh disewa untuk pandu sendiri atau pon boleh sewa van sekali driver

Kami juga ada sediakan kereta sewa di alor setar dan pel bagai jenis kereta yang kami tawarkan, dari kereta kecil sehinggi kan mpv dan kereta mewah pon ada. Untuk urusan sewa boleh hubungi kami di talian 017-400880