Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Sunday, October 21, 2018

Sewa Kereta Ke istana Alor Setar Kedah

Hari ini ramai juga yang sewa kereta dengan syarikat kami Ridho Travel & Tours untuk pergi ke istana anak bukit, Alor Setar Kedah untuk ke majlis Istiadat Perarakan & Pebarisan Kehormat sempena Istiadat Pertabalan KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA TUANKU SULTAN NEGERI KEDAH DARUL AMAN KE-29

Kami doakan semoga Sultan Kedah Sultan Sallehuddin Ibni Almarhum Sultan Badlishah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dapat menguruskan negeri Kedah dengan sebaik mungkin. Daulat Tuanku.


Saturday, October 13, 2018

Sewa Van 12 Tempat Duduk di Alor Setar

Hari ini kami bawa masuk sebuah lagi nissan urvan 12 seat untuk di sewakan, Van ini sudah convert kepada tempat duduk yang lebih selesa dan boleh baring, tempat letak barang di belakang pon sangat luas dan boleh bawa banyak barang yang perlu.

Van Sewa ini memang sedap dipandu kerana enjinnya 3000cc guna bahan bakar disel, Bawa jalan jauh pon tak terasa jauhnya kerana sangat asyik memandu van ini. Van ini boleh disewa untuk pandu sendiri atau pon boleh sewa van sekali driver

Kami juga ada sediakan kereta sewa di alor setar dan pel bagai jenis kereta yang kami tawarkan, dari kereta kecil sehinggi kan mpv dan kereta mewah pon ada. Untuk urusan sewa boleh hubungi kami di talian 017-400880






Saturday, September 29, 2018

Van Sewa dan Kereta Sewa Alor Setar

Hari ini kami ada job bawa pelanggan kami dari Alor Setar ke bandar raya kuala lumpur selama 3 hari untuk urusan kerja. mereka menyewa van Toyota hiace dan hyuandai Starex beserta pemandu dari syarikat kami Ridho Travel & Tours.

Kami meyediakan pelbagai jenis kereta untuk pandu sendiri dan jugak sewa sekali driver (chauffeur) di seluruh malaysia mahupun ke Negara Thailand. Kami juga ada menyediakan pake percutian yang menarik untuk kalian semua,



Sunday, September 9, 2018

Proton X70 SUV Pertama Proton

Setelah sekian lama menanti, model SUV pertama telah di pratonton kepada media Malaysia yang diadakan di Pusat Reka Bentuk PROTON. Hasil usahasama kenderaan pertama yang dihasilkan oleh Geely and PROTON.

Selain menunjukkan reka bentuk luaran dan dalaman SUV, PROTON turut mengambil kesempatan mengumumkan Proton X70 sebagai nama SUV pertama PROTON.

Tak lama lagi boleh lah hangpa mai sewa Proton X70 di syarikat Kereta Sewa Alor Setar dengan harga yang beratutan dan amat berbaloi untuk untuk yang nak test drive jarak jauh dulu sebelum membelinya.






Wednesday, September 5, 2018

Alza Baru 2018

Hari ini produa perkenalkan model alza baru 2018 di pasaran malaysia secara rasminya, MPV produa alza dengan 7 tempat duduk didatangi bersama 4 varian dengan harga mampu milik.
  1. Perodua Alza Standard (MT) RM51,490
  2. Perodua Alza Standard (AT) RM54,290
  3. Perodua Alza SE (AT) RM56,890
  4. Perodua Alza Advance (AT) RM62,690
insya Allah tidak lama lagi kami dari syarikat Kereta Sewa Alor Setar akan bawa masuk produa Alza baru ini untuk di sewakan pada pelanggan kami, moga pelanggan kami yang di kasihi boleh rasai pengalaman memandu kerta alza baru.







Tuesday, August 7, 2018

Produa Alza Biru | Kereta Sewa Alor Setar

Nak sewa kereta mpv di alor setar dengan harga yang murah? Kami ada produa Alza serendah RM160 untuk manual dan RM180 untuk kereta Alza auto. Produa Alza ada 7 tempat duduk dan sangat sesuai untuk sewa bawa keluarga pergi bercuti.

Kami ada Alza Sewa warna Biru, Alza Merah, Alza Purple dan Alza Putih. Kali ini kami nak kongsikan gambar kereta alza warna biru untuk tatapan semua.

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp







Saturday, August 4, 2018

Toyota Estima | Kereta Sewa Alor Setar

Toyota estima ini sangat cantik dan selesa untuk pemanduan perjalanan yang jauh, mahupon pon perjalanan yang dekat, Bagi yang berkeluarga tu sangat elok lah sewa estima ini kerana ia mempunya 7 tempat duduk yang selesa termasuk tempat duduk pemndu.

Estima dilengkapi dengan enjin 2.4 vvt dan body dan bentuk yang cantik, ini saya sertakan sekali gambar kereta estima kami yang cantik.

Untuk Sewa Toyota Estima Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp






Wednesday, July 25, 2018

Kereta Sewa Gurun | Proton Preve

Hari ini kami ada delivery kereta proton preve ke Gurun Kedah kepada pelanggan kami yang ingin sewa proton preve selama 2 bulan untuk urusan kerja mereka. Kalau sekali tengok kereta preve warna silver ini nampak seperti kereta polis.

Kereta proton preve cfe ini enjin 1.6 dan di lengkapi dengan turbo, body proton preve ini memang besar berbanding kereta proton saga dan proton persona, Tempat duduk jugak sangat selesa di bahagia driver dan mahupon di bahagian tempat duduk penumpang juga.

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp
 
 



 

Friday, July 13, 2018

Kedai Sup Gearbox Sedap di Kedah

Mee Kuah Tulang Singkir Darat Yan Kedah

Biasanya kami makan mee kuah tulang memang ada mee dan tulang je, dagingnya cuma secuit sahaja sekadar untuk buat lekat celah gigi. Memang jujur seperti namanya mee tulang 😂

Hari ini kami cuba pergi makan mee kuah tulang dekat Yan kedah, terasa macam kena tipu, sebab banyak pula dia letak daging. Kalau kena tipu macam ni memang kami suka HaHaHa.

Tadi kami order mee kuah gearbox sebab nampak itu yang paling special dekat kedai tu. Memang terbaik bak hang, punya banyak isi daging dan lemak yang melekat di tulang tu.

Memang luar biasa lembut daging dia mengalahkan short ribs yang dimasak selama 12 jam.. Bayangkanlah bila daging masuk ke dalam mulut je terus rasa cair seperti daging menari di atas lidah.

Bagi saya harga dia memang sangat berpatutan dan murah sangat dengan apa yang dia hidangkan dan kualiti yang dia bagi.

Siapa yang teringin nak cuba. ini kami share sekali lokasi dari google maps supaya hangpa senang untuk menternak lamak 🤭

Mee Kuah Tulang Singkir Darat
Lokasi : https://goo.gl/maps/YQozgfLeFXC2



Wednesday, July 11, 2018

Rolls-Royce | Kereta Sewa Kedah

Rugi Beli Kereta Mewah!


Kalau setakat nak guna sehari dua je untuk majlis kahwin, nak pergi melobi projek, nak bawa pergi annual dinner, nak buat mlm atau seangkatan dengannya, Lebih baik sewa kereta dengan kami je..

Kenapa perlu sewa kereta mewah?

Sebab sewa boleh jimatkan lagi wang anda dan boleh mengurangkan beban hutang kereta sehingga bertahun-tahun lamanya, Sekiranya sewa kereta Rolls-Royce anda tak perlu menanggung beban hutang selama 9 tahun. Kalau beli sendiri walaupon kereta Rolls-Royce tu anda tak gun tapi tetap kena bayar setiap bulan.

Kalau sewa, anda tak perlu bayar insurans dan roadtax sehingga berpuluh ribu ringgit, tak perlu fikir maintenance setiap bulan dan tak perlu pening kepala kena tambah duit bila nak trade in kereta lama sebab nak merasa kereta baru pula.. 

Takkan lah nak naik kereta sama sampai 9 tahun kot.. Kalau sewa kereta kan senang boleh tukar kereta setaip tahun atau setiap kali sewa. untung lah setiap tahun balik beraya dengan kereta baru.

Kami sediakan kereta dan driver professional supaya hangpa tak perlu bersusah payah cari tempat parking.. Biarkan kami pening kepala supaya hangpa germbira..






Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp

Tuesday, July 10, 2018

12 Senarai Tempat Lelong Kereta Seluruh Malaysia




Disebabkan ramai yang tanya aku pasal kereta lelong. jadi hari ini aku senaraikan beberapa tempat untuk dapatkan kereta lelong di malaysia..

Pastikan kena tahu serba sedikit tentang kereta sebelum masuk bid. takut terkena kereta yang ada masalah.

nak murah tapi risau termahal pulak jadinya disebabkan kereta ada masalah yang kita tak tahu sebelum beli..

 




12 Senarai Tempat Kereta Lelong Malaysia

1.STOREYARD ENTERPRISE, Lot 917 MK4 Permatang Janggus, 13500 Permatang Pauh, Penang

2.PJ AUTOMART SDN BHD, Kompleks Letak Kereta, No. 1, 3 & 5, Jalan Puteri 1/5, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor

3.C&S MARKETING, Off Jln Kionsom, Kg Benbangan, Inanam, Kota Kinabalu, Sabah

4.PRAISE MILLION SDN BHD, Lot 1444, Jln Semangat, Pending Industrial Estate, 93450, Kuching, Sarawak

5.KSL WAREHOUSE SDN BHD, Lot 3065, Jln Skudai, Tmn Impian Skudai, 81300, Skudai, Johor Bahru, Johor

6.MAAROF STORE, 83A Jalan Kabus, Kuala Ampang, 68000 Ampang, Selangor

7.KSL WAREHOUSE (KL) SDN BHD. LOT 13444 & 13445, JLN SG TUA, BATU 3 1/2, BATU CAVES, 68100 SELANGOR

8.MNH HOLDING SDN BHD - 12307K, KAWASAN PERINDUSTRIAN BATU RAKIT, 21020 KUALA TERENGGANU

9.G-MART CORPORATION SDN BHD - SUBANG. LOT 3402, JLN TEMBUSU, KG MELAYU SUBANG, 40100 SHAH ALAM SELANGOR

10.SHIMFA AUTO SDN BHD. LOT 212, BATU 4 1/2, JLN BATU BERENDAM, 75350 MELAKA

11.G-MART CORPORATION SDN BHD - SG SERAI, LOT 8253, BATU 11 3/4, JLN HULU LANGAT 43100 HULU LANGAT, SELANGOR

12.NILAI POPULAR SDN BHD, LOT 392, JLN BAGAN DALAM, 12100 BUTTERWORTH PULAU PINANG