Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Wednesday, July 25, 2018

Kereta Sewa Gurun | Proton Preve

Hari ini kami ada delivery kereta proton preve ke Gurun Kedah kepada pelanggan kami yang ingin sewa proton preve selama 2 bulan untuk urusan kerja mereka. Kalau sekali tengok kereta preve warna silver ini nampak seperti kereta polis.

Kereta proton preve cfe ini enjin 1.6 dan di lengkapi dengan turbo, body proton preve ini memang besar berbanding kereta proton saga dan proton persona, Tempat duduk jugak sangat selesa di bahagia driver dan mahupon di bahagian tempat duduk penumpang juga.

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp
 
 



 

Friday, July 13, 2018

Kedai Sup Gearbox Sedap di Kedah

Mee Kuah Tulang Singkir Darat Yan Kedah

Biasanya kami makan mee kuah tulang memang ada mee dan tulang je, dagingnya cuma secuit sahaja sekadar untuk buat lekat celah gigi. Memang jujur seperti namanya mee tulang 😂

Hari ini kami cuba pergi makan mee kuah tulang dekat Yan kedah, terasa macam kena tipu, sebab banyak pula dia letak daging. Kalau kena tipu macam ni memang kami suka HaHaHa.

Tadi kami order mee kuah gearbox sebab nampak itu yang paling special dekat kedai tu. Memang terbaik bak hang, punya banyak isi daging dan lemak yang melekat di tulang tu.

Memang luar biasa lembut daging dia mengalahkan short ribs yang dimasak selama 12 jam.. Bayangkanlah bila daging masuk ke dalam mulut je terus rasa cair seperti daging menari di atas lidah.

Bagi saya harga dia memang sangat berpatutan dan murah sangat dengan apa yang dia hidangkan dan kualiti yang dia bagi.

Siapa yang teringin nak cuba. ini kami share sekali lokasi dari google maps supaya hangpa senang untuk menternak lamak 🤭

Mee Kuah Tulang Singkir Darat
Lokasi : https://goo.gl/maps/YQozgfLeFXC2



Wednesday, July 11, 2018

Rolls-Royce | Kereta Sewa Kedah

Rugi Beli Kereta Mewah!


Kalau setakat nak guna sehari dua je untuk majlis kahwin, nak pergi melobi projek, nak bawa pergi annual dinner, nak buat mlm atau seangkatan dengannya, Lebih baik sewa kereta dengan kami je..

Kenapa perlu sewa kereta mewah?

Sebab sewa boleh jimatkan lagi wang anda dan boleh mengurangkan beban hutang kereta sehingga bertahun-tahun lamanya, Sekiranya sewa kereta Rolls-Royce anda tak perlu menanggung beban hutang selama 9 tahun. Kalau beli sendiri walaupon kereta Rolls-Royce tu anda tak gun tapi tetap kena bayar setiap bulan.

Kalau sewa, anda tak perlu bayar insurans dan roadtax sehingga berpuluh ribu ringgit, tak perlu fikir maintenance setiap bulan dan tak perlu pening kepala kena tambah duit bila nak trade in kereta lama sebab nak merasa kereta baru pula.. 

Takkan lah nak naik kereta sama sampai 9 tahun kot.. Kalau sewa kereta kan senang boleh tukar kereta setaip tahun atau setiap kali sewa. untung lah setiap tahun balik beraya dengan kereta baru.

Kami sediakan kereta dan driver professional supaya hangpa tak perlu bersusah payah cari tempat parking.. Biarkan kami pening kepala supaya hangpa germbira..






Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp

Tuesday, July 10, 2018

12 Senarai Tempat Lelong Kereta Seluruh Malaysia




Disebabkan ramai yang tanya aku pasal kereta lelong. jadi hari ini aku senaraikan beberapa tempat untuk dapatkan kereta lelong di malaysia..

Pastikan kena tahu serba sedikit tentang kereta sebelum masuk bid. takut terkena kereta yang ada masalah.

nak murah tapi risau termahal pulak jadinya disebabkan kereta ada masalah yang kita tak tahu sebelum beli..

 




12 Senarai Tempat Kereta Lelong Malaysia

1.STOREYARD ENTERPRISE, Lot 917 MK4 Permatang Janggus, 13500 Permatang Pauh, Penang

2.PJ AUTOMART SDN BHD, Kompleks Letak Kereta, No. 1, 3 & 5, Jalan Puteri 1/5, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor

3.C&S MARKETING, Off Jln Kionsom, Kg Benbangan, Inanam, Kota Kinabalu, Sabah

4.PRAISE MILLION SDN BHD, Lot 1444, Jln Semangat, Pending Industrial Estate, 93450, Kuching, Sarawak

5.KSL WAREHOUSE SDN BHD, Lot 3065, Jln Skudai, Tmn Impian Skudai, 81300, Skudai, Johor Bahru, Johor

6.MAAROF STORE, 83A Jalan Kabus, Kuala Ampang, 68000 Ampang, Selangor

7.KSL WAREHOUSE (KL) SDN BHD. LOT 13444 & 13445, JLN SG TUA, BATU 3 1/2, BATU CAVES, 68100 SELANGOR

8.MNH HOLDING SDN BHD - 12307K, KAWASAN PERINDUSTRIAN BATU RAKIT, 21020 KUALA TERENGGANU

9.G-MART CORPORATION SDN BHD - SUBANG. LOT 3402, JLN TEMBUSU, KG MELAYU SUBANG, 40100 SHAH ALAM SELANGOR

10.SHIMFA AUTO SDN BHD. LOT 212, BATU 4 1/2, JLN BATU BERENDAM, 75350 MELAKA

11.G-MART CORPORATION SDN BHD - SG SERAI, LOT 8253, BATU 11 3/4, JLN HULU LANGAT 43100 HULU LANGAT, SELANGOR

12.NILAI POPULAR SDN BHD, LOT 392, JLN BAGAN DALAM, 12100 BUTTERWORTH PULAU PINANG