Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Tuesday, December 5, 2017

Kalendar 2018 Percuma di Kedah

FREE KALENDAR 2018 - Siapa yang nak kalendar 2018 yang lengkap dengan waktu solat seluruh malaysia, boleh datang ambil di ofis Kereta Sewa Alor Setar berhadapan hospital sultanah bahiyah Alor Setar Kedah darul Aman..
.

Kereta Sewa Kedah
 Kereta Sewa Alor Setar
0174008804 / 0174008804
 Berhadapan Hospital Sultanah Bahiyah



Friday, December 1, 2017

Sewa Hyundai Grand Starex Royale Kedah


Sewa MPV Starex Royale Untuk Family Trip

Anda mempunyai keluarga besar yg suka travel ? 
pusing² negeri dan round² Malaysia?
atau anda suka melancong beramai² secara berkumpulan ? 

Antara perkara penting untuk memastikan satu travel atau perlancongn yang berkualiti, terbaik dan tidak ada masalah... memilih kenderaan yang baik adalah salah satu perkara penting yang wajib diutamakan.

Pilihan kenderaan jenis MPV pastinya menjadi pilihan terbaik kerana faktor saiz dan keselesaannya dan kebolehannya yang serbaguna.

Kami kereta sewa Alor setar menyediakan perkhidmatan sewa MPV yang menjadi antara kenderaan yang biasanya mendapat permintaan daripada pelanggan kami.

Untuk anda yg sukakan kenderaan yang besar dan mewah, selain dari MPV jenis Alphard, Velfire dan lain-lain, kami juga memiliki MPV Hyundai Grand Starex Royale untuk di sewakan.

taraaaaaa.......


Hyundai Grand Starex Royale dinaik taraf dan lebih mewah

Beberapa tahun lalu Grand Starex adalah antara MPV yang mula memasuki pasaran Malaysia dan mendapat saingan hebat dgn MPV lain diMalaysia.

Tetapi pencapaiannya dalam kategori kereta mewah Grand Starex masih dalam kategori sederhana.
Oleh itu, sekali lagi syarikat SimeDarby Motors Sdn Bhd memperkenalkan Grand Starex dengan edisi terbaru yang telah dinaik taraf dengan beberapa lagi penambahbaikan item yang sedia ada didalam Grand Starex iaitu dengan mengeluarkan Hyundai Grand Starex Royale baru. Ianya mmpunyai beberapa elemen pembaharuan dan sememangnya ianya lebih tampak hebat, gah dan lebih mewah.

Perubahan utama luaran yang dibuat membabitkan gril hadapan krom, lampu LED daytime running light (DRL) pada cermin sisi, skirting tepi, bumper depan dan belakang yang baru, selain spoiler belakang dengan lampu brek.



Hyundai Grand Starex Royale Menjamin Lebih Keselesaan 

Tahukah anda?
Hyundai Grand Starex Royale ni, dari sudut keselesaan, dari segi keluasan dengan 4 baris tempat duduk yang sangat selesa dan luas, ianya mampu memberi keselesaan dengan menampung 11 orang penumpang ! wow.....


Bukan itu sahaja kelebihan ruang tempat duduk tengah yang boleh dilipat untuk dijadikan tempat rehat tangan dan boleh juga dijadikan sebagai meja mini untuk makan.

Kelebihnnya lagi ialah tempat duduk penumpang, penyelarasan tempat duduknya juga boleh diselaraskan mengikut keselesaan penumpang...

Tempat duduk yang ditempatkan di barisan kedua juga boleh dipusingkan. Ia sangat sesuai untuk perbincangan bersemuka atau urusan perniagaan.

Kelebihan-kelebihan ini memang benar-benar menyaingi kenderaan mewah dan besar yang lain.
Itu perihal kemewahan yang tersedia didalamnya.




Bahkan pintunya pun sudah nampak mewah, hanya menekan satu butang, pintu tersebut akan dibuka. Penumpang tidak perlu membuka pintu secara manual lagi. Hebat kan? 

Hyundai Grand Starex Royale juga mempunyai 6 saluran penghawa dingin yang mampu memberi kedinginan dan keselesaan kepada semua penumpang dan mampu memenuhi setiap ruangan.
Memang terbaik !


Hyundai Grand Starex Royale Menarik Dan Menjimatkan

Seterusnya lagi perkara yang menarik tentang Hyundai Grand Starex Royale ini dilengkapi dengan sistem pemain radio, audio dan video yang hebat. Dengan sistem pemain DVD dengan paparan skrin 7 inci dengan kualiti HD yang sangat awesome jadi tidak membosankan dan untuk anak-anak pun itu adalah satu kelengkapan unik sebagai medium untuk mereka supaya mereka tidak bosan dan menganggu perjalanan yang jauh.


Dan satu lagi kalau ramai penumpang, barang2 semestinya banyak kan?
Tentang slot penyimpanan, jgn bimbng... Hyundai Grand Starex Royale menyediakan tempat penyimpanan barang yang sangat besar untuk memastikan keselesaan anda dan barangan anda selamat, kemas dan lebih tersusun.

Hyundai Grand Starex Royale Memang Best !

Kesimpulanya Hyundai Grand Starex Royale memang sangat best dan berbaloi untuk disewa. Dan yang paling bestasti semua sukakanya adalah penjimatan minyaknya.

Auto gearnya serta dengan kuasa 168 HP pada 3,800 RPM penggunaan minyak diesel Hyundai Grand Starex Royale sangat menjimatkan.

Jadi tidak perlu lagi spend duit minyak bnyk sangat untuk perjalanan yang jauh dan untuk round2 tempat dilawati. Kalau pakat2 travel berkumpulan bersama kawan2 pun, budjet untuk minyak boleh di adjust dgn lebih murah.


Bahagian safety pula, Hyundai Grand Starex Royale juga turut dilengkapi sistem navigasi GPS dan ciri keselamatan Electronic Stability Programme (ESP).

Penyediaan sistem komputer yang ada juga membolehkan kita merekod jarak perjalanan, purata dan penggunaan sebenar bahan bakar. 

Syarikat Ridho Travel & Tours menyediakan sewaan Hyundai Grand Starex Royale di Alor Setar Kedah

Seriously, best guna MPV Hyundai Grand Starex Royale ni. Dengan segala kelebihan yang tersedia dan pada kualiti yang sangat hebat dan dengan penjimatannya juga ianya sangatlah berbaloi.

Kami kereta sewa Alor Setar juga menawarkan sewaan Hyundai Grand Starex Royale ni dgn kos sewa hari yang murah dan sangat berbaloi.

Dengan perkhidmatan servis dan layanan yang terbaik kami sediakan untuk anda yang ingin travel n tours ke tempat2 menarik bersama kami...
 jom !


Sebelum tu sambut pantun dulu dari kami ; 

Kalau datang ke Alor setar,
sewa Grand Starex Royale kami utk family ,
trip confirm mcm superstar,
jelajahan korang pasti best dan ber "quality". 

Ahakssss...

Berminat untuk tours kedah bersama kami, dan untuk maklumat lanjut dan tempahan booking sila hubungi ;