Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Thursday, February 15, 2018

Sewa Toyota innova | Kereta Sewa Kedah

Esok dah bermula raya cina.. hari ini ramai yang cari kereta mpv untuk sewa, antara mpv kegemaran ramai adalah kereta mpv toyota innova 2.0, kerena design innova yang cantik dan dalaman yang luas serta tempat duduk yang sangat selesa untuk pemanduan jauh.

Rekaan toyota innova yang tinggi ini membuatkan ramai yang suka sebab senang untuk parking dan susah untuk bergensel bila ada tebing yang tinggi. Siapa yang pernah bawa toyota innova akan tahu betapa syoknya bawa kereta ini.











Monday, February 12, 2018

BMW 7 Series | Kereta Sewa Alor Setar

Mesti ramai yang rancang untuk buat kenduri kahwin pada musim cuti sekolah ni kan?.. Kami menawarkan kereta mewah untuk kereta kahwin @ Wedding Car di Alor Setar Kedah bagi memeriahkan lagi suasana di majlis raja sehari itu nanti.

Kami menyediakan pelbagai jenis kereta mewah untuk disewakan seprti Vellfire, Alphard, Estima, Audi, Honda Accordn Honda CRV dan juga pelbagai jenis model kereta BMW, BMW 7 Series 750, 740, 730, BMW 5 Series, BMW  3 Seri


Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp


 














Tuesday, February 6, 2018

Toyota Wish Sewa | Kereta Sewa Kedah

Assalamualaikum pada semua yang sudi singgah di website kami, Moga kalian semua dirahmati Allah, sihat tubuh badan dan dimurahkan rezeki sepanjang hidup ini..

Kami dari syarikat Ridho Travel & Tours @ Kereta Sewa Alor Setar Kedah  ingin offer kereta sewa toyota wis pada pelanggan kami yang memerlukan MPV sewa di alor setar kedah, toyota wish adalah mpv buatan jepun yang sedap di  pandu untuk perjalanan jauh dan dekat.

Untuk senarai kereta dan harga boleh ke > Kereta Sewa Alor Setar Kedah

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp

Thursday, February 1, 2018

Cara Masuk Thailand Dengan Kereta

Ramai yang tanya kami Cara masuk ke Thailand dengan kereta sendiri, Hari ini kami cuba untuk buat posting agar dapat membantu rakyat malaysia yang masih tertanya-tanya cara untuk bawa kereta ke thailand melalu jalan bukit kayu hitam atau jalan padang besar.

Pertamanya mestilah sediakan dokument lengkap

1- Pasport  atau border pass bagi negeri yang ada  sempadan dengan thailand

2- Salinan geran kereta

3- Salinan kad pengenalan

4- Sekiranya bawa kereta atas nama orang lain maka diwajibkan bawa surat kebenaran dari pemilik kereta dan bawa salinan kad pengenalan pemilik kereta tu sekali.

5- Duit. Sediakan duit secukupnya kerana polis thailand dan penjawat awam thailand suka meminta duit untuk setiap urusan yang hendak kita lakukan dengan mereka.

Ok. Sekarang semua dokument sudah lengkap. Seterusnya kita cerita perjalanan dan proses untuk masuk ke thaland dengan kereta pula agar semuanya akan lebih jelas dan mudah faham.

Untuk bawa masuk kereta mestilah kena buat insurans dan dapatkan kad putih dulu di changlun dengan agen insurans, banyak kedai insurans di kawasan changlun tu, boleh pilih kedai yang anda suka dan rasa selesa untuk berhenti.

ini senarai harga untuk insurans kereta ke thailand


Setelah selesai insurans nanti dia akan bagi resit dan kad putih pada setiap orang


Bila semua dah selesai maka anda boleh teruskan perjalanan ke pintu masuk thailand. Yang kami tuju ini ada;ah pintuk masuk melalu bukit kayu hitam. di sempadan malaysia cuma perlu bagi pasport untuk di scan oleh pihak Jabatan Imigresen Malaysia.

Di sempadan pintu dannok thailand semua kena turun kereta untuk cop pasport dan cek muka sama atau tidak dengan gambar di pasport oleh Jabatan Imigresen Thailand. Kebiasaan nya dekat pintuk dannok thailand ni memang kena beratur panjang


Sekarang kami dah ada di luar dari malaysia dan kena ke pejabat kastam thailand untuk isi borrang kebenaran bawa kereta di negara thailand, kalau dah selesei urusan, boleh lah enjoi dan shopping tapi nak shopping kena tukar duit malaysia ke duit thailand dulu ya hehehe.


senang je kan? moga bermanfaat