Kereta Sewa Alor Setar

Kereta Sewa Alor Setar ialah halaman web untuk mempromosikan perkhidmatan kereta sewa di Alor Setar, Kedah. Kami merupakan wakil penyewa kereta sewa di Alor Setar, Kedah.

Kami menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa untuk pelanggan samada individu atau korporat, tempatan mahupun antarabangsa di seluruh daerah di Alor Setar. Kereta sewa kami boleh disewakan secara harian, mingguan mahupun bulanan.






Friday, March 1, 2019

Van Sewa 15 Seat - Nissan Urvan Alor Setar



Apabila datangnya musim cuti sekolah mesti ramai yang ingin pergi bercuti dengan sanak saudar, ramai juga yang rancang buat hari keluarga di tempat percutian yang best tapi masalahnya tak cukup kenderaan untuk nak angkut semua orang.

Kami ada sediakan van 10, 12 dan 15 tempat duduk untuk disewakan bagi menyelesaikan masalah anda yang ingin pergi travel beramai-ramai ke mana sahaja dengan lebih selesa dan meriah sebab dapat bersama dalam sebuah van yang luas.


Van toyota hiace tu boleh muat 10 orang hingga 11 orang, Nisaan urvan yang baru tu boleh muat 15 orang hingga 16 orang dengan selesa kerana kami sudah tukar seat baru di thailand demi kepuasan pelanggan kami semua.


Lantai van ini sangat kemas dan senang untuk di sapu kalau ada pasir dan senang untuk lap kalau ada air yang tumpah, sangat praktikal dan nampak luas disebabkan lantainya warna cerah macam warna kayu.


Van ini kami pasang tempat letak air dan tempat letak barang kecil seperti kunci phone dan sebagainya, barang kecil biasanya sangat mudah tercicir dan senang hilang. ini kami dah sediakan tempat untuk penyewa letak barang.


Nissan urvan ni memang panjang dan luas seperti mini bas, bumbung dia pon tinggi agar senang orang nak masuk berjalan dalam van ni tanpa perlu tundukkan kepa ke bawah sampai tergeliat urat tengkok..

Telefon / WhatsApp : 017 – 4008804 | Link WhatsApp

Monday, January 21, 2019

Deco Kereta Sewa Pengantin di Alor Setar

Alhamdulillah hari ni kami kena buat decoration pada starex baru kerana ada pelanggan kami sudah booking untuk guna pada majlis kahwin dan kena kena delivery ke rumahnya seawal 8pagi. Kami ada sediakan pelbagai jenis kereta dan bermacam jenis tema dan warna untuk di deco.

Harga yang kami tawarkan sangat berpatutan dan insya Allah kami cuba bagi servis yang terbaik pada semua pelanggan kami yang kami kasihi semua. ini kami belanja beberapa keping gambar starex yang siap kami buat decoration untuk wedding car.





Thursday, January 17, 2019

Produa Aruz Akan Tiba Tak Lama Lagi

Tidak lama lagi Produa Aruz akan kami bawa masuk untuk di sewakan di Alor Setar demi kepuasan pelanggan kami yang ingin merasai kereta baru keluaran syarikat produa ini. Nampak pada design dan ciri-ciri keselamatan kereta ini memang terbaik bak hang.

Warna pilihan kami adalah Aruz biru dan Aruz warna putih, kerana dua warna ini sangat menyerlah dan nampak sangat besar dan luas. insya Allah tidak pada awal bulan february, 2 unit produa Aruz akan terseida untuk disewakan di alor setar




Monday, January 14, 2019

Review Bercuti di Hotel Lexis Suites Penang


Untuk percutian kali ini, kami memilih pulau penang kereana disini banyak tempat makan yang sangat sedap dan menarik untuk kami cuba, Kami banyak servey hotel untuk penginapan kami di pulau penang ni, Akhirnya kami pilih Hotel Lexis Suites Penang.

Hotel Lexis Suites Penang best sebab ada private swimming pool untuk kami sekeluarga berendam dan tak perlu risau tetang aurat kerana orang luar tak nampak kita berendam dalam private swimming pool ini.


Bilik yang sangat luas dan didalmnya disediakan 2 katil king size yang amat selesa serta bantal yang banyak dan boleh buatkan anak kami tidur sangat lena selepas letih berendam dalam pool yang disedakan dalam bilik kami.



Untuk ketahui lebih lanjut boleh ke laman web www.lexissuitespenang.com